donderdag 10 juni 2010

Bezigheden winter 2010
Half november, vlak na het vertrek van de laatste gasten hebben we een nieuwe CV-installatie laten plaatsen. Halverwege het seizoen was de oude gaan lekken dus er moest iets gebeuren. Het was voor ons ook dé kans om een andere wens in vervulling te laten gaan, namelijk een aansluiting op het gasnet. Het was lastig om één en ander goed geregeld te krijgen, maar het is ons gelukt! Een nieuwe energiezuinige CV-ketel, een nieuwe grotere boiler en centrale verwarming in de verbouwde eetzaal (lounge en kamers hadden al centrale verwarming). En "last but not least" koken we nu op gas in plaats van elektrische pitjes, wat veel prettiger is maar ook een nog beter resultaat geeft.

Na een paar weken te zijn bijgekomen van de drukte van het vorige seizoen hebben we het gereedschap weer tevoorschijn gehaald en de overalls uit de kast getrokken. Na de grote verbouwing van vorig jaar hebben we er deze keer voor gekozen om het binnen de perken te houden. Het plan was om de linnenkamer, de trap naar de tweede verdieping en de zwart/witte kamer aan te pakken. Na een middagje ploeteren was het behang van de linnenkamer verdwenen en had plaats gemaakt voor een kale grijze muur; het begin was gemaakt!

Daarna hebben we stuk voor stuk de verschillende processen afgewerkt; schuren, schilderen, behangen, lakken etc. Maar toen het einde in zicht begon te komen sloeg de twijfel toe. Het was zo fijn om eindelijk alles aan te pakken en een eigen draai aan het geheel te geven dat we het jammer vonden om de laatste twee kamers, de beige en de blauwe, te laten zitten. Na lang wikken en wegen, want het nieuwe seizoen zat er alweer aan te komen, hebben we toch de knoop doorgehakt : we doen deze twee kamers ook nog. Maar eerlijk is eerlijk, toen we de eerste kamer kaal hadden was het toch even slikken. Het zou nog spannend worden of we het gingen halen!

Na veel lange dagen en stramme spieren kunnen we met trots zeggen dat het ons gelukt is. Na drie winters hard werken hebben we het hotelgedeelte op orde. We vonden het belangrijk om onze eigen draai aan het geheel te geven en dat is gelukt. Het voelt ook echt als ons eigen plekje!

We hopen dat jullie de veranderingen ook geslaagd vinden! Het seizoen is nu ruim 2 maanden begonnen en we hebben al veel positieve reacties gekregen. Zeker de gasten die ons hotel al eerder hadden gezien waren positief verrast.

Voor een impressie van het resultaat kunt u foto’s bekijken in het fotoboek, of kom een keer langs om het met eigen ogen te zien!

Groetjes Sylvia

Geen opmerkingen: